Rybičková pomazánka
Ivana
Doba přípravy
84 minut
Obtížnost

Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

2 plechovky sardinky v oleji á 12 dkg
1 až 2 vejce natvrdo
1/2 středně velké cibule
3 středně velké okurky
2 vrchovaté lžíce majonézy
2 vrchovaté lžíce pomazánkového másla
sůl a citronová šťáva podle chuti
rajče a cibulka na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

Ze sardinek vylijeme olej a vyndáme hlavní kost. Cibulku jemně nasekáme, okurku nastrouháme, vejce také rozsekáme. přidáme majolku, máslo a vidličkou rozetřeme, podle toho jak chceme mít pomazánku hrubou.Pomazánku ještě osolíme a přidáme podle chuti citr.šťávu.
Mažeme na veku nebo chléb a ozdobíme cibulkou a rajčetem.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
MartaR
27. 12. 2017 19:43:12

Ivanko jen chci upozornit na chybu v soupisu surovin máte tam 3 velké cibule místo okurky. Vaše recepty moc miluju

Tescoma club (neověřeno)
12. 10. 2014 03:39:27

Přikládám jednoduchý, velmi chutný a zdravý recept bez majolky a přepatnáctěných ingrediencí. 1x balení sardinek v oleji, osminku másla, najemno nasekaná šalotka, lžička plnotučné hořčice bez konzervantů, mletý barevný pepř v mlýnku, směs koření v mlýnku (nové koření, rozmarýn a jalovec ). Stačí 3 až 4 otočení mlýnku s aroma kořením. Sardinky a máslo na jemno rozbijeme v míse tyčovým mixerem. Poté přidáme na jemno nakrájenou šalotku, sůl dle chuti a koření. Výborná a zdravá pomazánka bez vajec, okurek, jedovaté majolky a bez ochuceného mléčného odpadu.

Dobrý den,

rozhodně děkovat nemusíte. Já jenom mohu dodat, že podle Vaší kuchařky vařím pořád, je to nejlepší stránka na celém internetu! Vaše recepty a videa jsou ůžasné pro doposud takové amatéry, jako jsem právě já, je tahle ,,ekucharka.net" geniální. Vaší stránku musíme nějak více zveřejnit a doufám, že Vaše propagace stránky bude ještě lepší než je doposud. Mojím přátelům jsem vyřídil, že právě vařím podle Vaší kuchařky a byli ohromeni takovou genialitou jakou máte Vy. Děkuji.

S pozdravem a přání hezkého dne, Vám všem přeje Mgr.Ing.Josef Martinka

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 2. 2013 17:42:05

Dobrý den,

velice Vám děkuji za skvělý recept. Dnes jsem měl čas, tak mě napadlo, že udělám rybičkovou pomazáknu pro moji rodinu. Rodině velice chutnala, takže jsem Vám srdečně vděčný, že jsem kvůli Vám udělal rodinu šťastnou. Děkuji.

S pozdravem a přání hezkého dne, Vám přeje Mgr.Ing Josef Martinka

Simona (neověřeno)
13. 8. 2012 12:09:54

Dobrý den, pomazánka je moc a moc dobrá, jinou u nás doma už ani neděláme! Musím ještě vyzdvihnout veškeré vaše videorecepty, vždycky jsou skvělé a nikde jinde na webu už ani nehledám. Zvláště děkuji za videorecept na svíčkovou, díky kterému už svíčkovou konečně zvládám levou zadní. Díky za skvělou práci!Pěkný den, Simona.

iris . (neověřeno)
13. 7. 2011 12:56:08

Mílo, Ivanka dává okurku kyselou, nikoliv čerstvou, ta by pustila vodu..samozřejmně.....ale takhle je to OK. Kys, okurka se přídává běžně do více pomazánek, vajíčkové atd. Já osobně olej z rybiček použiju.... místo másla atd...

Nepřihlášený (neověřeno)
13. 7. 2011 10:24:52

In reply to by domácí kuchař Míla (neověřeno)

Tak já si myslím, že když olej z rybiček slejete a nepřidáte ho do pomazánky, tak vodnatá rozhodně nebude. :D Místo toho tam třeba přidejte štipec másla a je to taky luxusní. :-) Osobně přidávám do pomazánky ještě tvaroh a strouhaný sýr a je moc dobrá a i dietnější a řídká rozhodně není. :-)

janaS. (neověřeno)
29. 12. 2009 16:01:46

In reply to by domácí kuchař Míla (neověřeno)

a kde je tam napsané, že Vy ji tam dávat MUSÍTE ?

domácí kuchař Míla (neověřeno)
29. 12. 2009 15:27:08

proboha!!!
okurku tam nedávejte,olej a okurka = vodnatá pomazáka !!!
majolku velmi opatrně, přisolit až nakonec

Lenka . (neověřeno)
16. 3. 2009 18:09:15

Ahoj Ivanko,tak jsem dělala tu výbornou rybí pomazánku a já ještě dělám z tuňáka a to 2 konzervy tuňák-kousky v slunečnic.oleji,1pomaz.máslo,2tavené sýry kostky,malá lžička hořčice plnotučné,sůl,pepř,nadrobno nakrájený porek nebo mladou cibulku.Kluci to mají nejraděj!Lenka

jana (neověřeno)
8. 3. 2009 13:41:19

také přidám slova do dizkuze pomazanku sem ještě neskusila ale skusím hned zítra.o) ja dělám trošku jdnodušší ale taky dobrou prostě jedny rybyčky nebo šproty v tomatě jedno pomazankove máslo običejne sul pepř a cibulka nadrobno nakrájena včecko jednoduše rozmačkám vydličkou a když potom přidávam cibuly tak to musím dělit na dvě dávky my máme radi s přítelem když tam ta cibulka křupe ovšem holky neradi takže jim to proženu tyčovím mixerem a rosekám to:o) a vjedí houby že tam ta cibule je a jak hezky hamaj.o) pomazánka je řídka po udělání ale když jí dáte do ledničky tak stuhne ovšem u nás malo kdy vydrží už sme nekolikrat snedly celej chleba jako 6 člena rodina k večeři:o)) a pak jen odychovaly tak se mějte ahoj jana a holky

denca (neověřeno)
25. 9. 2008 22:42:43

dnes jsem delala ji taky ,ale nedala jsem normalni pomazankove maslo,ale tunakove a trosku perly ,syr,rybicky,cibuli,trochu mazaciho syru ,citron,sul,pepr a bylo mi receno,ze si mam udelat bufet a prodavat ji.ta vase vypadala taky dobre obcas ji delam stejne jak vy a moc chutna...jen jsem mnela jednu konzervu a vim,ze pro ty nenazrance by to bylo malo:)

Ivana
27. 8. 2008 21:11:45

Dobrý večer paní Jano S., díky za pochvalu.Se sýrem to musí být taky moc dobré. Opravdu teď zjišťuje, co může být variant, téměř u každého pokrmu. Dobrou noc přeje Ivana

Jana S. (neověřeno)
27. 8. 2008 18:16:36

Teda pani Ivanko, ja se na vase stranky chodim divat snad kazdy den. Musim vas pochvalit, nejen za vyborne recepty, ale i za ten dobry napad, to vsechno filmovat.At se vam dari.
Tuto pomazanku mame take radi, ja misto pomazankoveho masla davam smetanovy taveny syr, taky moc dobre.

blanca (neověřeno)
21. 8. 2008 11:35:15

Ahoj Ivanko, nabízím ti také trochu obměnu této výborné pomazánky. Dávám jednu konzervu sardinek a jednu malou konzervu tuňáka (prodávají se většinou po třech ks), nedávám vejce a majolku, ale přidávám tavený sýr, nastrouhaný stroužek česneku, trochu pepře a lžičku plnotučné hořčice. Dělám ji obden, protože manžel skoro nic jiného nechce.

Marie (neověřeno)
20. 8. 2008 18:44:22

Dobry den pani Ivano,pomazanka je vyborna.jen jsem misto pomazankoveho masla pridala normalni.Ziju v Severnim Irsku a tady se neda sehnat.Ale i tak to bylo moc dobre.Mate hezke stranky,priste budu zkouset vase babovky.Mejte se

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.