Houbová smaženice
Ivana
Doba přípravy
40 minut
Obtížnost
     

Houbová smaženice

Houbová smaženice neboli smaženice z hub zná jistě každý. Nesmí chybět na stole každého houbaře. Připomínám že houbová smaženice je samozřejmě výborná z čerstvých hub, ale i z mražených není k zahození a tak si jí můžete udělat i v zimě.
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

Houbová smaženice

50 dkg hub
2 vrchovaté lžíce másla
1 středně velká cibule
¼ lžičky drceného kmínu
Sůl a pepř podle chuti
3 celá vejce
voda podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

  • Na rozpáleném másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku (1 minuta) Přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  • Dusíme 15 až 20 minut, podle kvality hub. Nezapomeneme podlévat vodou.
  • Nakonec vodu vydusíme, přidáme vajíčka která rozmícháme ,jakmile se srazí  je hotovo. Dochutíme a podáváme.

Příprava houbové smaženice a smažení 40 minut
 

Počet porcí
3 porce

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
11. 8. 2010 19:18:37

Zdravím a díky za schovívavost :-) No prostě takhle doma mluvíme i když se už v nových receptech krotím, ale ty sem teprve dorazí :-) Ivana M

Monk (neověřeno)
11. 8. 2010 16:30:48

Dobrý den,

díky za všechny recepty i za to, jak se snažíte. Smaženice byla výborná. Moc vařit neumím, takže jsem se moc ráda podívala a nechala se vést. Kdosi tady měl průpovídky k přízvuku a k obtížnosti zveřejněných receptů - jsem z Moravy a rozumím Vám velice dobře a vařit moc neumím, takže jsem i za lehké recepty ráda, děkuju!

Dobrý den Šárko, teď jsem zavařovala výborný houbový salát, ale protože můj administrátor je na prázdninách, tak to sem dorazí později, ale recept jsem zatím napsala do fóra, kde máme kolonku recepty z hub a tam dávají i děvčata svoje recepty. Takže tak jukněte. :-) Ivana M

šárka (neověřeno)
10. 7. 2009 13:41:31

dobrý den.prosím vás neznáte recept na nakládané houby?sušených už máme hodně.praženice už jsme přejedlí.ale sbíráme rádi a dost nacházíme

jarek (neověřeno)
14. 7. 2008 07:53:33

dobrý den můžete mi prosím poradit adresu na tu stránku doktora otkera kde vám budou posílat ty recepty a brožůry zadarmo , já sem to na topreceptech hledal jak dlouho a nenašel sem to .

Návštěvník (neověřeno)
13. 7. 2008 17:53:50

je nutne receptovat i jidla ktere umi i muj 6lety vnuk a jestě čechačskym přizvukem kteremu rozumej jen pepici

Ahoj Danielo, to já taky ajdičce podstrojuju a mám pocit, že toho využívá. Jak má ten límec tak se dneska tak třásla, že jsem si jí vzala do pokoje, sundala jí límec a celý odpoledne jsem jí hlídala aby se nedrbala. Je to divadelnice a ty zvířata vědí jak na nás. Kocourkovi držím moc palce. Ivana

Daniela H. (neověřeno)
13. 7. 2008 13:25:10

Míchanici máme moc rádi, dělám ji prakticky stejně, ale nejraději si ji dáváme na bramboráky.Stojí to fakt za vyzkoušení, je to děsná bašta.Moc soucítím s nemocným pejskem, my máme totiž už 14 dní nemocného kocoura.Asi se někde popral a nemůže na zadní nohu.Dobral antibiotika a pořád nic moc.Ale zlámané to nemá-byl už 2 x na rentgenu.My jsme takoví zvířátkomilové, tak ho moc litujeme a pořád mu podstrojuju.Mějte se fajn

Jířo určitě máš nějakou dobrou náplň do rolády. Poděl se s námi. Pařížskou šlehajdu děláš domácí? Ta je moc dobrá, mám jí tady taky natočenou.Fakt je, že je taková dost hutnější, než ta kupovaná. Je to dobrý nápad a chutný. Tak ať se to povede a hlavně ať se pobavíte. Já tenhle víkend stávkuju a nepořádám ani nejdu na žádný mejdán ani grilovačku.

Jani tak jsem vymejšlela z ředkviček, udělala jsem si takový malý nákyp, ale nic moc. Snědla jsem to, ale nic reprezentativního. Zítra budu dělat znojemskou roštěnou. Musím se přiznat, že jsem jí ještě nikdy nedělala (to je ostuda co?). Načerpala jsem strašně vědomostí z netu i od kamarádek a jdu do toho. Jsme sami doma s mužem tak jí dělám jenom pro dva, tak to když tak nebude taková ztráta.
Děvčata dobrou noc a ať vás blešky ......... atd. Ivana

jířa (neověřeno)
10. 7. 2008 20:12:12

Ahojky koleginky kuchařinky tak už mam Ivčo tvoji užasnou zdobičku.Moc děkuji Janičce z č.b.za radu klaplo to i cenově takže díky moc!!!!Je před námi pomalu víkend a můj děda v sobotu slaví narozky a jelikož babička je dost nemocná a už nic nezvládne tak já se zas vyřádim.Kromě chlebíčků budu dělat ,,sladké chlebíčky''.Je to vlastně piškot.roláda na ní se udělá vlna z bílé a paříž.šlehačky a ozdobí ovocem.Chutný a lehoučký zákusek.Jednu roládu udělám bílou a druhou hnědou.Mohla bys to klidně Ivčo zkusit na video.Ale chran bůh nechci ti radit.Ale je to jednoduchý ty to určo budeš znát.Občas to mají i v cukrárnách.Zatím pa Jířa.

Návštěvník (neověřeno)
10. 7. 2008 19:07:51

Věruš tebe taky zdravím, pořád ještě hlídáme, kdy přijedou mladí nevíme, tak nevím kdy se dostanu na svůj PC. Jana H.
nejvíc si to užívá Filip, myslím, že už i zhubl. A on to má tak zrovna zapotřebí, pořád lítá, to doma nemá, tak ať si to užije. Až přijedu domů, tak zas nebude dva dny žrát a bude jen spát. je unavený pořád venku. Děvčata všechny vás zdravím. Jana H.

Návštěvník (neověřeno)
10. 7. 2008 19:04:55

Ahoj děvčata. Ivo ty jseš jak já, buď to budu vařit nebo jednou a dost. Taky vymýšlím a zkouším, ale to už víš. Ahojky Jana H.

Věrko já tam dala vanilkový a bylo to moc dobré. Tak já příště na kousek zkusím dát kakaový nebo hnědý.
Já mám taky v plánu udělat květák, ale je dost velký pro dva, tak z něho udělám ještě něco. Teď jsem vytrhla takové velké ředkvičky a přemýšlím co by nového šlo udělat. Uvidíme, jsou dvě možnosti, buďto to bude k jídlu anebo ne.
Zdraví Ivana

Věrka123 (neověřeno)
10. 7. 2008 15:47:02

Ještě jsem zapomněla, Ivanko už jsi zkoušela do té drobenky přidat kakao nebo kakaový pudink? To je potom asi čokoládový, já jsem to ještě nezkoušela, já tolik nepeču. Ale zajímalo by mně to, jaký to je. Věrka.

Věrka123 (neověřeno)
10. 7. 2008 15:44:03

U nás je dneska taky tak mokro. Mrholí prakticky celý den a chvilkama drobně přeprchá. Před chvílí jsem si přinesla ze zahrádky květák, okurku a kedluben. Chtěla jsem si udělat k večeři smažený květák a okurku a nakonec to vyhrál zase salát. Dávala jsem tam kedluben, okurku, červenou papriku, rajče a sýr cihlu, trochu jogurtu a majolky a jsem spokojenej člověk. Tak květák bude až zítra. V neděli jsem dělala koláč takový hrníčkový s rybízem a drobenkou a tam jsem taky přidala pudink a zbytek pudinku jsem dala do těsta. Byl dobrý. Ahoj všem Věrka.

Ahoj Jířo to je smutný, ale když máš doma toho pejska, tak to je o něčem jiném. Když přijdeš domů ta radost, tedy ne že by i ostatní neměli ze mě radost, ale tohle je něco jiného.

Věrko, já jsem jí namazala tím protiklíšťovým roztokem. Snad po působí asi dva měsíce. Ono to ale neodpuzuje klíšťata, ale když se nasaje, tak upadne. Tady V Praze je jich taky spoustu a ani nemusím do lesa. klidně je chytne na zahradě v trávě.
Věrko dělala jsem včera žmolenku na koláč a přidala jsem tam podle tebe pudinkový prášek. Je to fakt dobrý.

Děvčata hezký den i když tady v Praze jsou časté přeháňky a zataženo. Ivana

Věrka123 (neověřeno)
10. 7. 2008 08:22:31

Ahoj Ivanko. No, houby už nemám , byly. Pejska lituju, nebo spíš bych měla politovat tebe? Ono jí to svědí a tak reaguje jako každý tvor. Náš pes je taky takový a abych ho nepeskovala, tak si zaleze pod rohovou lavici do kouta a já ho nevidim a tam se může okusovat jak chce bez napomínání. Ale věčně má nějaké klíště a to je pro mně protivný to dolovat, fuj hnus, já je nenávidím a hned ho dám do papírku a pálim. Budu mu muset zase obnovit ten preparát proti klíšťatům, ono to dlouho nefunguje, asi měsíc. Věrka.

jířa (neověřeno)
10. 7. 2008 08:19:32

Ahoj Ivanko myslím že by nebylo od věci nechat ji aby si tu ránu vylízala taky sama.Mela jsem 15let fenku dalmatina 14.7 to bude měsíc co jsem ji musela nechat uspat.Usnula mi v naručí pohřbila jsem si jí sama a řvala jsem týden.Už kvůli tomuhle psa nechci.Byl to můj druhý pes ten první se dožil 16ti let.No a těhle bolístek jsme se taky něco naléčily.Je to veliký?Nebilo by lepší zajít k doktorovi?Jířa.

Ahojky Věrko,to máš ještě v mrazáku houby od loňska?
Já teď léčím pejska. Něco jí štíplo, udělal se jí stroupek a ona ta malá bestie si ho stále strhává a já jí to stále mažu tou fialovou vodičkou. Takže takhle už s ní bojuju 10 dní. Už jsem jí dala na tlapku ponožku, aby když se škrábe si to nerozdrbala a co myslíš. Ráno se válí ponožka na zahradě a rána rozdrbaná. Asi jí nemine ten límec. Ivana

Ahoj Jířo, ten recept mám od Ivaver, to je téměř sousedka. Ještě je ve fóru od ní jeden recept na tuhle rybku a ten je s nivou, Chtěla bych ho taky vyzkoušet, ale nevím kdy na něj přijde řada. Zkus se tam juknout. Přeji ti dobrou noc. Ivana

jířa (neověřeno)
9. 7. 2008 22:08:56

Ahojky Ivanko vím že to sem nepatří ale dneska jsem pekla tvoje vdolečky a pokládám za nutné ti napsat že byly naprosto FAMOZNí.Snědli je naposezení a to byly jen tři lidi!!!Dělala jsem vdolečky takhle z gruntu jak se říká poprvé a šli užasně.Fakt je znát že je máš vymakaný.A ted ještě dneska jsme koupily v makru toho Panguse myslim tu rybu.Překvapilo mě že stojí kilo jen 74kč/kg.Takže ted máme s mamkou v mrazáku 5kg.Cha cha no co ryby jsou zdravý.Určitě ji vyzkoušim podle tvého receptu.Zdravím všechny koleginky kuchařinky a tebe taky Ivčo papa Jířa.

Věrka123 (neověřeno)
9. 7. 2008 19:00:17

Ahoj děvčata. Včera jsem se šla trochu projít s pejskem a našla jsem 3 masáky, žádná sláva, neroste zatim nic. Když jsme šli k domovu, tak začala bouřka, tak jsme hnali já i pes a stejně jsme zmokli. Dneska jsem dělala falešnou držkovku z těch hub, něco jsem měla ještě v mrazáku, tak je dobrá. Smaženici mám ráda, někdy jí dělám bez cibulky a ten chleba mě ke smaženici chutná nejvíc, zrovna jako k leču. Věrka.

Ahojky Jířo, já dokonce ty knížečky dostávám poštou. jednou jsme něco poslali, vyhráli nějakou dózu a od té doby mě to chodí poštou. Ale díky za upozornění, určitě to využijou i jiná děvčata. Ivana

jířa (neověřeno)
9. 7. 2008 10:54:04

Ahojky dámy tak smaženice je opravdu jedno z mála jídel které opavdu nemusím.Jinak houby miluju.Ale jak je Ivčo uvaříš se juknu fakt ráda už jdu na to!!Ivčo včera jsem se z tvých stránek dostala na stránky Dr.Otkera a zaregistrovala jsem se tam a budou mi zdarma posilat nové ozkoušené recepty a brožury s receptama.Jestli jsi na ty stránky nezabrousila tak tam jukni.Je to nádhera.Klikla jsem si na Toprecepty a po straně tam je odkaz.To určo najdeš jestli jsi tam teda už nebyla.Zatím pa Jířa.

Návštěvník (neověřeno)
9. 7. 2008 07:28:09

Dobré ránko Ivo a ostatní děvčata. Koukám, že už začínají růst. Tady na Náchodsku včera večer se tak pářilo z lesů, že by mohly začít růst. Protože je smaženice docela hutná s těmi vajíčky, tak já někdy dám trochu zakysanky pro změnu. Měkký chlebíček k tomu dobrá mňamina. Zdravím všechny. Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.