Sypaný koláč
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Sypaný koláč

Sypaný koláč
Average: 3.5 (2 votes)

Ingredience

používáme hrnek o obsahu 1/4 l
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání vysokého plechu 30x40 cm
12 dkg Hery na polití koláče
tvarohová náplň na polití:
1/4 l mléka
75 dkg měkkého tvarohu ve vaničce polotučného !!!!
3/4 hrnku cukru krystal
1 vanilkový pudinkový prášek
3 vejce
Reklama

Postup přípravy

Mouku, cukry a prášek do pečiva si dobře promícháme. Polovinou těsta posypeme máslem namazaný plech a opatrně polijeme tvarohovou náplní, kterou napřed dopře vyšleháme metličkou.

tvarohová náplň na polití - rozšleháme metličkami
Na náplň dosypeme zbývající část sypké směsi a polijeme rozehřátou Herou. Při polévání Herou zůstanou malinkaté nepolité kousky, to nevadí. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. a pečeme cca 30 minut.

krájíme vychladlé a kdyby se vám stalo a  někde vám dole zůstalo trošičku sypké směsi, nevadí i to se může stát.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Stáňa (neověřeno)
5. 11. 2008 17:50:00

tento recept dělám já i moje kolegyně již mnoho let, ale dáváme do sypké směsi cukr moučku, chtěla jsem se zeptat, jestli ten krystal pak v té směsi nekřupe, jestli se dobře rozpustí, děkuji

Návštěvník (neověřeno)
13. 10. 2008 22:04:17

Omlouvam se,poslalo se me to drive nez jsem chtela.

Jeste neco malo ke priprave teto dobroty:

Potrebujeme dve formy "srnci hrbet" nebo nejakou vetsi formu - vymazeme maslem a vysypeme moukou.
Rukama promichame mouku, cukr a vanilkovy cukr.
Prvni davame vrstvu s moukou a cukrem,druhou vrstvu nam tvori nastrouhana jablka, ochutime skorici, orechy ...dale opet mouka s cukrem a pak troska masla. A takto postup opakujeme.Kazdou vrstvu pritlacime.Koncime vrstvou mouky s cukrem, politou maslem.Peceme pri teplote 180...velkou formu peceme asi hodinu.Zdobime cokoladou ci slehackou.
Vsem preji dobrou chut.

JanaNur (neověřeno)
13. 10. 2008 21:47:52

Pravidelne navstevuji tuto skvelou web stranku a az dnes jsem se rozhodla prispet take troskou do diskuze.
Hanci zde uvadela recept s jablky, ktery videla v poradu s J. Bohdalovou, take jsem tento recept tenkrat v tomto poradu zahledla a zaujal me svou zvlastni pripravou.Cirina tenkrat v poradu uvedla, ze recept ma tusim od sve francouzke kamaradky.
Od te doby tuto dobrotu delam a muzu jen doporucit.

A tady je recept:
1 hrnek krupicoveho cukru
10-15dkg vlasskych orechu(ja to delam bez nich)
skorice mleta - podle chuti
vanilkovy cukr
2 hrnky polohrube mouky
1 kg jablek - nastrouhanych
1/8 masla - rozpusteneho

Míla K. (neověřeno)
21. 9. 2008 03:45:07

Chtěla jsem se zeptat: Když teda s těma jablkama,místo náplně s tvarohem,je myšleno i ten pudink ,nebo jenom jablka?

Renáta (neověřeno)
13. 9. 2008 16:55:07

Tak ja to dneska taky pekla.Na tvaroh jsem dala nakrájené banány /jiné ovoce doma nebylo/ a je to taky dobrý. Akorát jsem - jak se mi prcek pořád motal pod nohama- zapoměla dát do tvarohu puding.Bylo to dobré i bez něj. Ahoj Renáta

Jana H. (neověřeno)
13. 9. 2008 14:56:38

Ahoj Hančí, dala jsem jen jablka a nešetřila jsem s nimi. Nedávala jsem už cukr, jen skořici. Pak když dáš druhou část těsta tak pěkně ulácej, aby to bylo rovné. Já jsem to neudělala a pak mi to máslo stékalo, takže jsem musela ho ještě přistrouhat. Obrázek odebrán. . Moje chyba.
Jinak dobrý. J.H.

Jana H. (neověřeno)
12. 9. 2008 17:40:28

Ivo, tak jsem ho vyzkoušela s jablky. Je dobrý . Nastrouhala jsem jabka a jen posypala skořicí, cukr na jabka jsem už nedávala a stačí to.Je to taková rychlovka. Akorát holky, nezapomenout, že ho máte v troubě, tak jako já. Obrázek odebrán. Při okrajích mi trochu zhnědnul. :-((, Ahojky J.H.

Dobrý den paní Romano, sypaná je dobrá, ale peřinka je peřinka. Je fakt výborná, dokonce i hasiči si jí nemůžou vynachválit.Jinak tady v Praze je nádherně, ani se mi nechce věřit že se to zítra zkazí. Přeji taky krásný víken a zdar při pečení. Ivana M

Romana (neověřeno)
12. 9. 2008 15:44:27

Dobrý den paní Ivanko,chtěla bych vás poprosit o menší radu.Ti moji mlsouni mají chut na nějakou dobrou buchtu,jelikož mám doma dost tvarohu tak se rozhoduji mezi sypaným koláčem a nebo peřinovou buchtou,byla byste tak moc hodná a poradila mi kterou z těch dvou udělat?Protože máte obě vyzkoušené obracím se na Vás s touto prozbou.Mockrát Vám předem děkuji a přeji krásnej víkend,snad budete mít lepší počasíčko než je tady v Jeseníku.Romča

Zdravím všechny příznivce úžasných sypaných koláčů. Před časem jsem tento zázrak taky pekla a výsledek i s fotem je zde: (nemohu nic než doporučit, protože počet komentářů pod článkem a informace o vyzkoušení jednoznačně hovoří o tom, že tento koláč je božský ;-)

http://dolcevita.blog.cz/0705/svedsky-tvarohovy-kolac

Jak to všechno Ivano zvládáte? Tolik nových a pěkných receptů voní na vaší plotně. Obdivuji! Zdravím ;-) Šárka

Věrka123 (neověřeno)
11. 9. 2008 08:43:28

Já se přiznám, že jsem taky nikdy neměla odvahu to vyzkoušet. Ale dělám něco podobného, ale to si udělám napřed drobenku, část se odebere a do jedné části se přidá vejce, prášek do pečiva a mléko, to se naleje na plech na to ovoce a navrch ta odebraná drobenka a je taky hotovo. Je to taky rychlý a dobrý. Věrka.

Hančí (neověřeno)
11. 9. 2008 01:48:18

Ivanko,něco podobného dělala Bohdalová s tou kuchařkou Čirínou, jednou v televizi, do chlebové podlouhlé formy,střídala suchou vrstvu a jablka,posypala je cukrem, skořicí a polila máslem a znovu suchou vrstvu,jablka, cukr, skořice, máslo,poslední bylo navrch máslo,dávala taky rozpuštěné.A vypadalo to taky moc dobře.Určitě je to tam ještě v Archivu, možná Dobrá rada nad zlato? nebo ještě předtím v Jak na to?Už nevím, kdy to bylo!!!Možná to najdu a napíšu pak přesný recept.S tvarohem asi né, ale bez něj a s jablíčkama, to tedy určitě jde.Holky, vy mi děláte chutě, hned bych si kousek dala.Musím se přiznat,taky jsem ještě nikdy nenašla odvahu, to vyzkoušet!!!Nejsi Ivuš sama!!!Tak snad teď někdy???Ahojky Hančí

Ahojky Hani, abych ti řekla pravdu já tu buchtu dělala poprvé. Kamarádka mi jí dala ochutnat a hned jsem jí zkusila. Snad to s rybízem půjde. Já myslím, že se někdo z děvčat ozve, jestli by to šlo.
Ahoj Jani H, taky nevím jak s těma jablíčkama, alespoň to někdo vyzkouší, ale teď jsou hodně, hodně šťavnaté a možný bych je malinko vymáčkla.
Děvčata mějte se krásně. Ivana M

Jana H. (neověřeno)
10. 9. 2008 18:13:12

Slyšela jsem už o něm, ale neměla jsem snad "odvahu" ho upéct, nevím proč, a když to tak vidím, že to není nic složitého, tak ho asi taky vyzkouším. Ale mám dost jablek, tak bych to zkusila s nimi. Tedy jestli se mi to podaří je na tu směs nějak nandat, ale myslím, že by to mělo jít.Odvážnému štěstí přeje. :-).Vypadá tedy moc dobře. Ivo, měj se. J.H.

Hana (neověřeno)
10. 9. 2008 17:03:41

Milá Ivanko,tento koláč mám doma pod názvem netěstová buchta. Je opravdu rychlý a výborný.Akorát mě nenapadlo tam dát ovoce ale příště to s ním vyzkouším. Mám v mrazáku rybíz,myslíš Ivanko že by to šlo i s rybízem? Měj se hezky.Hana

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.