Krkovička pečená s marinádou
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Krkovička pečená s marinádou

Krkovička pečená s marinádou
Average: 5 (4 votes)

Ingredience

4 plátky vepřové krkovičky
4 až 5 stroužků česneku
sůl podle chuti
2 středně velké cibule
1 vrchovatá lžíce sádla
50 ml vody (možná i více)
Marináda:
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
5 lžic ostrého kečupu
1 lžička cukru
1 lžička sladké papriky
1/4 až 1/2 lžičky pepře
Reklama

Postup přípravy

Plátky krkovičky naklepeme, nařízneme na stranách, osolíme z obou stran, z jedné strany pomažeme česnekem a vložíme do  sádlem vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibulku, nalijeme rozmíchanou marinádu a zatím 50 ml vody. Přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180 max 200 stupňů. Až se maso začne péct, teplotu snížíme na 160 st.
Pečeme dokud maso není měkké. Bohužel to nejde přesně říct, musíte to vyzkoušet. Jestli ke konci pečení budete mít v pekáčku hodně šťávy, odklopte to a nechte ještě vypéct. Jednou se mi stalo, že jsem to přehnala s vodou a maso bylo už měkké a tak v tom případě nezbývá nic jiného, než šťávu nalít do kastrůlku a vyvařit jí zvlášť. To se někdy prostě stane.
Podáváme s bramborem.

Krkovička pečená s marinádou

Počet porcí
4

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Hanka (neověřeno)
9. 2. 2010 12:49:43

Vynikajici!! Moc jsme si pochutnali, jeste mam na zitra do prace. Nemame palivy kecup, tak jsem to prohodila a dala sladky a palivou papriku :-) Diky za recept!

ivana.m
21. 1. 2010 21:52:14

Dobrý večer Moniko, to jste mě udělala velikou radost. je príma vědět, ž tenhle web takhle pomáhá. :-) Přeji hodně úspěchů a to nejenom ve vaření :-) Ivana M

monika (neověřeno)
21. 1. 2010 13:32:48

Ivanko, moc moc moc chválím Vaše stránky a hlavně recepty....mě je 23 let a bohužel mě nikdo vařit neučil a díky Vám jsem začala a co víc, hrozně mě to baví a dokonce to je i k jídlu a všichni moc chválí !!! Vaše recepty si pouštím na videu a je super, že vidím v praxi, jak se co dělá...dokonce i babička koukala, když jsem jí přinesla ochutnat ořechový chleba :D ( jen nevím jestli proto, že jsem ho dělala já, nebo proto, že jsem zapomněla, že nemá zuby :D ) Při vaření se teď angažuje i zbytek domácnosti a s radostí chodí spouštět vaše videa, když něco nevíme :-) vyzkoušeli jsme už spoustu receptů od Vás a vždy to dopadlo na 1**** !!! Mějte se krásně a pokračujte v tom, co děláte :-) Monika

pavlína (neověřeno)
14. 3. 2009 17:59:46

Ivanko,skvělý recept. Rodinka si pochutnala.Chválí mě
a já hledám další skvělé recepty.Díky a pokračujte.
Je to úžasný, když si můžu pustit video a vím, jak na to.
Krásné jaro!!!

jana (neověřeno)
7. 3. 2009 15:21:04

Tak jsme si dali oběd se synem.K té krkovičce jsem při pečení přidala zbytek plátků panenky a na to, že syn nemá rád prorostlé a upřednostňuje kuřecí, tak mu to chutnalo. Ta chilli omáčka tomu dala grády, to bude žízeň :-) Já si do té šťávy " rozňahňala " ty brambory a trochu tatarky. Prostě opět recept na 1*.
Přepisuju si je do sešitu, ať je mám po ruce, jinak bych manželovi vybabrala veškerou barvu v tiskárně. :D
Zdravím všechny, kteří jako já milují vaření, experimenty a to, když ostatním chutná.
A to maso v tlakáči s paprikou ( sehnala jsem si sladkou UZENOU ) a zakysanou smetanou manžel jedl ještě potom za studena přímo z hrnce a tak jsem si vzpoměla na reakci pana Miroslava... :-)
Jana S.

jana (neověřeno)
7. 3. 2009 13:29:01

Dobrý den, včera jsem pekla, koupila jsem si i sádlo na Vaše recepty, jinak používám jen olej. :-)
Nám s manželem tučné nevadí, nevařím tak pořád. Dnes měl krkovičku na oběd a moc mu chutnalo. Já jsem ochutnávala ještě včera, nemá ta marináda chybu. Jen jsem neměla ostrý kečup, tak jsem tam stříkla chilli omáčku.
Jinak čtu i komentáře a recepty ostatních, nechávám se inspirovat a vždy tvrdím, že ať si každý přizpůsobí nebo dochutí dle sebe, pokud mu něco nechutná. :-)
Kuřecí stehna s marinádou a medem měly taky úspěch, a vůbec to nebylo sladké, jak jsem myslela.
Ještě se chystám na maso s mandarinkama a můj muž a 17 - ti letý syn jsou holt pokusní králíci. :D
Ale zatím si neztěžovali...
Jak už jsem psala, videorecepty jsou super a je to jiné než v TV, protože to je natočené z jednoho pohledu, a to mi vyhovuje.
Určitě vyzkouším další recepty a snad jich natočíte ještě víc.
Zdraví Jana S.

Magdaléna (neověřeno)
25. 2. 2009 14:41:08

Ahoj všem,

recept je výborný, všem náramně chutnal. Maso mělo skvělou chuť a bylo krásně měkoučké. Vřele doporučuji.

lucianka (neověřeno)
27. 1. 2009 23:08:34

Dobry vecer, pani Ivo,
nesel by ten kecup treba necim nahradit? Protlak s chili, nebo rajcatove pyre - nejak mi porad nejde kecup do chuti... Prilis cukru, prilis konzervantu, vice jablek nez rajcat. Co myslite?

Vypadá to moc dobře,dobrá přípomínka letních grilovaček,ale zdá se mi,že je tam opravdu moc tuku. Když je použita krkovička a marináda kde je olej,vynechala bych vymazání pekáčku sádlem. Já pod krkovičku nikdy žádný tuk nedávám,jenom podlévám vodou a nikdy se mi nespálila ani nepřipekla.

Jana H. (neověřeno)
21. 1. 2009 09:38:39

Ahoj Ivo, vypadá to dobře. Myslím, že by šla k tomu i rýže, že jo. No a já dnes budu mít bramborový guláš. :-(, čauky. J.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.