Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem

Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem
Average: 4.1 (8 votes)

Ingredience

Těsto:
25 dkg polohrubé mouky
sušené droždí na uvedené množství mouky
1 žloutek
3 dkg másla
2 lžíce cukru krupice
1/4 lžičky soli
1 lžička vanilkového cukru
1,5 dl mléka
mouka na podsypávání
máslo na vymazání
Krém:
7,5 dl mléka
1 balíček vanilkového cukru
cukr krupice podle chuti
1 vanilkový pudinkový prášek
1 lžíce rumu (i více)
Reklama

Postup přípravy

Do mouky zamícháme droždí, rozehřáté máslo, ostatní suroviny a vypracujeme těsto. nejlépe hnětačem. Posypeme trochu moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto si dáme na pomoučněný vál a z těsta si nakrájíme kousky na buchtičky. Buchtičky klademe do máslem vymazaného pekáčku (28x18cm) a každou buchtičku ještě potřeme másle, aby se při pečení neslepila ke druhé.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 až 180 st asi 20 až 23 minut.

Hotové polijeme krémem:
Prášek rozmícháme s mlékem a za stálého míchání uvaříme řidší pudink.

Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem

Počet porcí
4

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
20. 1. 2011 14:10:31

Dobrý den Renátko, tak jsem ráda že mě s odpovědí předběhla Danča. Opravdu si musíte přečíst sáček na jakou váhu mouky to je. Měla jste těsto v teple? Tedy někde u tepla? Sice to voní, ale mám takové obavy, aby nebyly tvrdé. jak to nenakyne je to špatné a mě se to ještě se sušeným droždím nestalo :-) Přesto přeji hezký den. Ivana M

Renata (neověřeno)
20. 1. 2011 13:17:21

tak těsto mi skoro vůbec nenakynulo a to jsem vážila všecko tip top bo jsem od ježíška dostala digitální váhu na to moje kuchtění. tak nevím, ale už jsou upečené, tak čekám až trošku schladnou a vyzkouším je. mňam, ale voní tu krááásně

Danča (neověřeno)
20. 1. 2011 11:23:56

Suché droždí se dávkuje podle množství mouky...každý výrobce to má jinak, ale když se podíváte na ten sáček, tak tam je napsané na kolik je mouky.

Renata (neověřeno)
20. 1. 2011 10:59:07

prosím o informaci kolik se má dávat suchého droždí, v reakcích jsem našla 2 tyto otázky, ale odpovědi byly zaslány na mail, jedna paní zde psala, zda má opravdu dát toho suchého droždí jen 2,5g . má to tak být nebo se tam toho má dát více. děkuji za rychlou odpověď. buchtičky budu dělat ještě dnes.

Lenka (neověřeno)
23. 11. 2010 14:09:50

Ivanko já mám taky radši sušené, ale je fakt, že vzhledem k tomu, že se u nás hodně peče, tak kolikrát dojde a v lednici mám pro jistotu normální droždí. Já kvásek nějak neřeším, těsto se mi vymíchává v domácí pekárně. Je to jednodušší a vzhledem k tomu, že mám teď nemocné děti tak jsem ráda, že to za mě udělá ta pekárna a já se jim můžu věnovat. Dostala jsem pekárnu před dvěma lety a za nic bych jí nevyměnila. Housky, rohlíky, chleba (takový pivní se salámem a sýrem) to je lahoda. Takže pečivo kupujeme jen když dojde a já jsem v práci.

Lenka (neověřeno)
23. 11. 2010 14:09:46

Ivanko já mám taky radši sušené, ale je fakt, že vzhledem k tomu, že se u nás hodně peče, tak kolikrát dojde a v lednici mám pro jistotu normální droždí. Já kvásek nějak neřeším, těsto se mi vymíchává v domácí pekárně. Je to jednodušší a vzhledem k tomu, že mám teď nemocné děti tak jsem ráda, že to za mě udělá ta pekárna a já se jim můžu věnovat. Dostala jsem pekárnu před dvěma lety a za nic bych jí nevyměnila. Housky, rohlíky, chleba (takový pivní se salámem a sýrem) to je lahoda. Takže pečivo kupujeme jen když dojde a já jsem v práci.

ivana.m
23. 11. 2010 13:26:40

Ahojky leni, já už používám jenom sušené a musím se přiznat, že když mě někdo napíše dotaz koli mouky na kostku, tak tápu a teď to vím :-) přeji krásný den. Ivana M

Lenka (neověřeno)
23. 11. 2010 12:22:11

Dobrý den Ivanko,
tak jsem listovala u vás v receptech co uvařím k obědu a nakonec jsem skončila u buchtiček s krémem. Děti křičely radostí, protože je milujou. Budeme mít po dlouhé době sladký oběd :-). Jinak buchtičky super.
A pro ty kdo řeší kolik dát normálního droždí, tak je to většinou tak, že celá kostka je na kilo mouky, to znamená, že já todělala z dvojnásobné várky s půl kostkou droždí.

ivana.m
31. 10. 2010 15:33:21

:-) Lubičko taky je to řešení :-) vždycky není třeba čas nebo nálada na vaření :-) To já taky mám, jak já říkám netahavou :-) Ivana M

Lubička (neověřeno)
31. 10. 2010 13:55:06

Taky jsem před nedávnem dělala buchtičky,udělala jsem si hady,které jsem upekla a po upečení nakrájela na kousky.Místo vanilkového pudinku,jsem si koupila k obchodě přímo prášek na krém na dukátové buchtičky a byl docela dobrý,ale bylo ho docela málo a tak zbytek buchtiček jsem využila na snídani namazané povidlami.

Wendy (neověřeno)
22. 9. 2010 00:19:32

Nenapsala jsem, ale myslím, že to každý pochopí, že samotné zahřívané mléko není třeba míchat.

Wendy (neověřeno)
22. 9. 2010 00:16:12

Pudinkový prášek rozmíchám v troše studeného mléka (z lednice nebo pokoj. teploty), osladím, pak už jen vliju za stálého míchání do téměř vařícího mléka a pořád míchám a vařím asi minutu, přitom už vypínám sporák. Nikdy nemám hrudky!
Když zamícháte pudink. prášek do celého množství studeného mléka, musíte pak míchat celou dobu zahřívání a varu, jinak máte hrudky.

HeŠ (neověřeno)
21. 9. 2010 17:34:16

Dík za radu - a jestli se už nikdy neozvu, jsem zakynutá v těstě. Pokud se zadaří / dnes už je dělat nebudu, tak pozítří / určitě se "pochlubím" / nebo budu brečet. Zdravím HeŠ

ivana.m
21. 9. 2010 13:27:10

Dobrý den, tak práce s tím sušeným je fakt jednoduchá. Na každém sáčku je napsáno na jakou váhu to je mouky, ale prostě každému vyhovuje něco jiného. Takže když jsem používala tuhle kostku droždí, tak jsem na půl kila mouky nedávala celou. Dala jsem vždycky tak 3,5 dkg a vždycky to vyšlo. Někdo dává celou kostku, ale mě se potom zdá, že je tam droždí moc cítit. :-) Takže ať se zadaří :-) Ivana M

HeŠ (neověřeno)
21. 9. 2010 12:20:33

Dobrý den, probírám se recepty na dukátové buchtičky - tenhle se mi "zdálky" zamlouvá, ale zásadně používám jen živé droždí - kostka asi 42g - prosím Vás, kolik mám na tohle množství mouky dát? Se sušeným droždím to neumím - moooc prosím o radu. Zdravím HeŠ

ivana.m
20. 8. 2010 06:07:52

Dobrý den Lubo, to je zajímavé o tom jak vznikl název dukátové buchtičky :-) K tomu mléku, já ho nemám z lednice a když je takové odstáté, tak se mě o vždycky podaří rozmíchat, ale máte pravdu dávají ho i do teplého mléka a na našem obalu od pudinku je psáno jenom rozmíchejte v mléce. Ovšem rozmíchejte jenom v trošce a pak vlijte do vařícího mléka :-) přeji hezký den. Ivana M

Luba (neověřeno)
20. 8. 2010 00:22:13

Vyzerá to veľmi dobre,ten krém nemá chybu. Ja som doteraz robievala krém zo zlatého klasu,bez rumu,ale vyskúšam to takto. A k tomu pôvodu - názov dukátové buchtičky je pravdepodobne odvodený od žltej farby krému,pripomínajúcej zlato. (potom to na tanieri vyzeralo ako kôpka dukátov.)
Ešte mám otázku: už som to videla vo viacerých receptoch - vy dávate pudingový prášok do studeného mlieka a potom to varíte. Nevytvoria sa hrudky? (v návodoch na pudingoch sa píše,že do vriaceho mlieka treba pridať puding. prášok rozmiešaný v troške studeného mlieka a ja som nikdy nenašla odvahu urobiť to takto).
Ďakujem
L.

Iva (neověřeno)
28. 7. 2010 15:06:29

Prosím, prosím, můžete mi také sdělit tu informaci ohledně množství sušeného droždí? Taky mi to přijde málo, vždycky dávám víc. Děkuji za odpověď a za Vaše stránky, jsou prostě super!!!

Kamil (neověřeno)
19. 7. 2010 14:34:49

Dobrý den paní Ivano,
jsem 14tiletý kluk (Kamil) a v poslední době se pokouším vytvořit některé pokrmy z vašich webových stránek. Vaše stránky se mi líbí tím, že se můžu podíwat na videa ke každému recepu, což se mi jako nezkušenému kuchaři hodí..

Dnes jsem se rozhodl udělat Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem. Mám dotaz ohledně droždí, koupil jsem si balíček 10g. Na zadní straně je napsané toto: "Obsah 10g sáčku stačí na cca 1 kg mouky." Podle mého výpočtu by jsem teda měl dát pouze 2,5g droždí, když dáváte 25 dkg mouky. Není to nějak málo 2,5 g droždí? Nemám dát víc?..
Prosím o rychlou odpověď, děkuji.

Slunský

ivana.m
18. 6. 2010 18:27:13

Dobrý den paní Halino, čtu příspěvek, usmívám se a mám z Vás radost :-) Zdravím a samozřejmě i babičku s dědou :-) Ivana M

Halina (neověřeno)
18. 6. 2010 12:58:19

Dobrý den, paní Ivano a všem, kdo čtou tyto reakce. Když jsem na zdejších stránkách objevila recept na buchtičky s krémem, tak jsem neváhala a pustila se do vaření. U nás doma je nikdy nikdo nepřipravoval, takže jsem tuto pochoutku znala pouze ze školních jídelen, a to jsem ze školy pryč už hezkých pár let. Nejsem nijak skvělý kuchař a mnohdy jsem spíš neúspěšná než úspěšná, ovšem buchtičky se mi povedly náramně. Neváhala jsem, a zanesla jsem je k ochutnání také babičce s dědou, kteří bydlí pod námi. Můžu s rukou na srdci říct, že mlaskali, až je bylo slyšet k nám nahoru. Nikdy tohle jídlo nejedli, a to je jim už přes 80 let. Chci poděkovat za skvělé recepty na těchto stránkách, které i z antitalentů dělají mistry.

ivana.m
12. 5. 2010 18:05:54

Terezko, to může být jedině droždím. Jestli jste dávala klasiku, droždí v kostce, nechala jste dobře vzejít kvásek? Jestli jste dala sušené droždí, tak by to měla být nádhera. Já někdy když nemám v kuchyni teplo, tak to dám na dvakrát otočit i smiskou a přikryté utěrkou do mikrovlnky a tam to nechám a třeba za pět minut znova. Nevím jak dlouho už Vám těsto kyne, ale přes hodinku kyne normálně. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
12. 5. 2010 15:20:17

DOBRÝ DEN, VYZKOUŠELA JSEM UŽ SPOUSTU RECEPTŮ OD VÁS A JIŽ DLOUHO SE VÁM CHYSTÁM NAPSAT, ŽE JSOU BEZVADNÉ A VIDEO U KOŠÍČKŮ KTERÉ JSEM ROKY NEDĚLALA PROTOŽE SE MI NIKDY NEPOVEDLY,JE SKVĚLÁ VĚC, TAK KDYŽ SHÁNÍM NĚJAKÝ RECEPT,PRVNÍ SE DÍVÁM NA VAŠE STRÁNKY, DĚKUJI ZA OBOHACENÍ NAŠEHO JÍDELNÍČKU

Julie (neověřeno)
8. 5. 2010 14:03:46

Bylo to dobré,jen se mi to zdálo málo sladé tak tam příště do všeho přidám víc cukru jak do těsta tak i do krému,ale jinak dobrý :-)

ivana.m
20. 2. 2010 13:44:18

Ahojky Iveto, ta kto delší kynutí vůbec nevadí a hlavně že se to podařilo a chutnalo. :-) Jó prostě najedený chlap spokojený chlap :-) Přeji hezkou sobotu :-) Ivana Malatincová

Iveta Hajná (neověřeno)
20. 2. 2010 11:29:10

Právě jsem dodělala,buchtičky,jsou opravdu vynikající,jen jsem nedala do těsta vlažné mléko,ale z ledničky nebylo,a tak to dlouho trvalo než to nakynulo,ale nakonec se povedlo a děkujeme moc za recept,přítel mlaská a říká jaká je to dobrota,dííííííííky Ivanko

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 1. 2010 12:18:21

Dobrý deň, dnes sme si upiekli podľa vášho receptu dukátové buchtičky a som neskutočne nadšená aké boli výborné :-) !!!! presne takýto recept hľadám už roky !!! vyskúšala som už mnoho receptov, no nikdy mi nechutili. Tento recept splnil môj detský sen! vedieť upiecť rovnako chutné duk.buchtičky aké sme dostávali v školskej jedálni :-) ešte raz ďakujem.

X-HID (neověřeno)
22. 1. 2010 11:20:54

ja mam chut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale je to dost slozity ja newim jesli bych to zvladnul

jarmila (neověřeno)
25. 10. 2009 20:55:14

Paní Ivanko, výborné! Dělala jsem je dnes jako chuťovku po večeři. Udělala jsem si oko u táty, který je zbožňuje a řekl mi, že takové ještě nejedl. Díky za recept.

Tereza (neověřeno)
8. 10. 2009 15:09:25

Dobry den, chystam se o vikendu udelat vase buchticky. Nebude vadit, kdyz susene drozdi nahradim klasickym kvaskem z cerstveho drozdi?
Dekuji

Radka (neověřeno)
6. 10. 2009 06:52:50

4George:
líné kuchaře? jen si zkus pro 6-ti členou rodinu uplácat dva plechy buchtiček, když každý má rád čím menší tím lepší.....je to jen fígl pro větší výrobu, rada..ne lenost.....a to že si těsto nechám připravit v pekárně na chleba je podle tebe taky lenost co....a já mám zatím radost že mám víc času věnovat se dětem.

Tak já bych to omluvila, někdy se to opravdu všechno tak nahromadí, že není vyhnutí :-) Tedy já to nedělám, ale na táboře jsme to takhle dělali, než jsem přišla na zlepšovášek jak dělat hady a to přes velký mlejn na maso a spešl upravený kolečko. To byla paráda. :-) Ivana M

Radka (neověřeno)
5. 10. 2009 12:19:51

Dobrý den všem.
zkusila jsem tento recept a je to vážně mňamka:)
jen výrobu buchtiček jsem si ještě trošku zjednodušila těsto si na válu rozválím zhruba do tvaru plechu a vložím ho tam tak celé pak vezmu kráječ na pizzu a prostě s ním nakrájím buchtičky přímo na plechu (drobné jak kdo chce a bez práce):) navrch je potřu lehce žloutkem a výsledek je stejný jak když je tam dávám po jedné:)

janinabliz (neověřeno)
14. 7. 2009 21:23:23

Dobrý den paní Ivanko moc Vás zdravím,dneska jsem dělala dukátové buchtičky podle vašeho receptu a byly super,jenom musím příště udělat dvojitou dávku,díky za jednoduchý recept,měla jsem vždycky z kynutého těsta strach a s vaším receptíkem to jde perfektně jinak už buchtičky dělat nebudu.Mějte se fajn.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.